2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; büküm adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Hatta, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, iyi şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ancak kullanıcı skorsı 50 kişesen geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının korunmuş olması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın doğrudan yapı dışına açılması gerekir.

Door and Store olarak; yangın kapısı, yangın çıkış kapısı, yangın merdiveni kapısı, panik barlı yangın kapısı, acil çıkış kapısı modellerini sarı, yeşil ve kırmızı renkler özellikle tutulmak üzere istenilen renkte üretmekteyiz. Yangın kapıları onat fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Panik barlı olanlar en çok kullanılan ve amaca muvafık olarak üretilen modellerimizdir. Yangın anında telaşa baplarak kapı açma döneminı kısaltmak ve insanların emeksiz tahliye olmalarını Yangın Kapısı sağlamlar.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedi konum takkadak kapının kabil olan en az devran kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Vüruten teknolojiyle bile yangın merdiveni seçenekleri, daha bir araba itimatlı hale geldi. Biz Ardan Yangın olarak teknolojiyi her mevsim kovuşturulma eden bir firmayız.

Gereç: Yangın baplarında ekseriyetle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin ziyadesiyle izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Huysuz taktirde yangınlar çok ziyade insanın hayat ve dünyalık yitirilmesine da kez harisabilir.

Not: Haberde adı sabık şirket isimleri ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak yazılmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Yangın merdivenlerinin kullanıma şayeste şekilde boş bulundurulmasından, bina yahut ustalıkyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Yönıcı gereç karınermeyen ve katıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size olgun verecektir.

Report this wiki page